Üdvözöljük Önt a bonyhádi német nemzetiségiek honlapján!

Aktuális híreink

2020. január 5.

DIE DONAUSCHWABEN - KURZDARSTELLUNG2020. január 2.2019. december 9.

Bonyhád ízei a könyvbemutatón.


„Ez a könyv olyan, mint Bonyhád, sokszínű, érdekes, megférnek benne egymás mellett a felvidéki, székely, német és cigány ételek egyaránt.
Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan mi is –, mindenki talál az ételek között olyat, amely felidéz benne rég elfeledett ízeket, szülei vagy nagyszülei főztjét; vagy ha egy számára ismeretlen étellel találkozik, akkor érdeklődéssel főzi meg, mert az talán a szomszédjában elevenít fel hasonló nosztalgikus emlékeket.”
Ezekkel a gondolatokkal ajánlja Ferencz Zsolt és Schlitt Norbert mesterszakács az érdeklődők figyelmébe a Népcsoportok konyhája – Bonyhád ízei című, nemrégiben megjelent kiadványt. A reprezentatív, szép kiállítású albumot a város önkormányzata jegyzi kiadóként, a felvételeket Makovics Kornél fotóriporter készítette.

A maga műfajában úttörőnek tekinthető, a hagyományok fontosságát is hangsúlyozó mű bemutatója csütörtökön zajlott le a Solymár Imre Városi Könyvtárban. A rendezvényen a vendégek soraiban Filóné Ferencz Ibolya polgármestert is köszöntötte Kult Imréné moderátor. A kilencven oldalas kötetben a helybeli cigányság, németség, bukovinai székelység és felvidéki magyarság nyolc-nyolc jellegzetes receptje olvasható. Az említett nemzetiségek-népcsoportok képviseletében Kincses Ibolya, Lohn Zsuzsanna, Bíró Sándorné és Kolozsiné Gergely Cecília foglalt helyet a bemutatón és osztotta meg ismereteit a közönséggel. Étvágygerjesztőként ez úton is ajánlunk egy-egy különleges, megőrzésre méltó, finom ételt olvasóinknak.
Cigányság: Káposzta bokolyival. Németek: Saures. Bukovinai székelyek: Tejfölös csirke máléval. Felvidéki magyarság: Tarkedli.2019. november 27.

Gera Marina a Szovjetunió áldozatainak dedikálta Emmy-díját.2019. november 20.

Ruip Gergő, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium végzős tanulója csodálatos fotósorozatot készített két táncosunkról. Két fotóját beválogatták a Blickpunkt fotóverseny legjobbjai közé. Nagy örömünkre a "Képeslap" kategóriában Gergő fotója 1. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk és további sok sikereket kívánunk!!!

A fotón Gergő és Rebeka a Műcsarnokban.A Bonyhádi Német Önkormányzat 2018. évi rendezvénynaptára

Eseménynaptár
Ke
Sze
Csü
Szo
Va

Kattintson a dátumra


Látogatóink 2014. augusztus 8-tól, eddig 16579 oldalunkat tekintették meg

Minden Jog Fenntartva © 2014. Adatvédelmi Szabályzat | © MBM Studió 2014.
Utolsó módosítás: 2018. December 11. Tuesday